Vliegtuig Radar

Vluchtradar

Radar staat voor Radio Detection And Ranging. Hiermee kun je op afstand objecten lokaliseren. Door het zenden van elektromagnetische pulsen via antennes is dit lokaliseren mogelijk. Hiermee kun je bepalen hoe ver objecten van elkaar verwijderd zijn en hoe snel ze dichter bij elkaar komen. De radiogolven worden continue teruggekaatst, hiermee is deze snelheid te bepalen. Ook kun je hiermee op een scherm, het radarscherm, continue live de exacte posities weergeven. Dit radarsysteem werd uitgevonden vlak voor de tweede wereldoorlog. Aanvankelijk had het radarsysteem militaire doeleinden, maar al snel werd de radar ook ingezet voor de burgerluchtvaart. Voor de vluchtleiding in de verkeerstorens is dit tegenwoordig een onmisbaar stuk gereedschap. En van dit stukje technologie kun jij nu ook gratis profiteren, hier op deze website. Net als de verkeersleiding kun je zien welk vliegtuig zich waar bevindt, maar ook hoe snel een ander vliegtuig nadert of juist afstand neemt. Dat maakt het juist zo uitdagend; je ziet hetzelfde als de vluchtleiding, daar hoog in die verkeerstoren. Jij beschikt over dezelfde informatie als zij. Daarmee wordt een stukje moderne technologie wel heel toegankelijk gemaakt. Het biedt zowel praktische informatie over bijvoorbeeld hoe laat een vliegtuig gaat landen, maar ook hobby informatie voor digitale vliegtuigspotters. Deze groep hobbyisten zal de vliegtuigradar met name gebruiken om unieke, zeldzame vliegtuigen digitaal mee te kunnen spotten en deze te registreren. Dit kunnen bijvoorbeeld zeldzame vliegtuigen zijn uit een ander continent die zelden op een bepaalde luchthaven landen. Wat ook interessant is voor vliegtuigspotters, is als er bijvoorbeeld een noodlanding moet worden gemaakt door een vliegtuig die anders nooit op een bepaalde luchthaven komt. Hiermee kunnen ze door het volgen van de vliegtuigradar beschikken over deze unieke informatie.

Vliegtuig volgen radar

Een vluchtradar zorgt ervoor dat je alle vliegtuigen in de wereld kunt volgen. Een uniek stukje technologie wat hier gratis ter beschikking wordt gesteld. Op dit scherm kun je inzoomen waar je ook maar wilt in de wereld. Op een klein stukje Rusland waar maar één vliegtuig vliegt of boven het drukke Nederland waar honderden vliegtuigen tegelijk rondvliegen. Waarom veel mensen ook de vluchtradar volgen is omdat er vaak unieke vliegtuigen te zien zijn in het luchtruim. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld een splinternieuw toestel van Boeiing of een uniek privévliegtuig. Deze zijn te herkennen aan de afwijkende vluchtinformatie die je nog nooit eerder hebt gezien. Dat maakt het leuk om deze vluchtgegevens extra te bestuderen en om te lezen waar dit vliegtuig vandaan komt, waar het heen gaat en wat het precies voor een toestel is. Ook komt het voor dat er legervliegtuigen rondvliegen, waaronder zelfs Apache helikopters. Daarnaast komt het voor dat als er een vliegtuigshow wordt georganiseerd, dat er vlak voor deze show veel bijzondere vliegtuigen digitaal te spotten zijn. Dit kunnen oude legervliegtuigen zijn of bijvoorbeeld modellen die niet meer worden ingezet voor reguliere vluchten. Door op internet meer informatie op te zoeken over deze vliegtuigen, maak je het digitaal vliegtuigspotten nog leuker dan het al was!

Vliegtuig volgen radar is veelzijdig

Natuurlijk kun je bij ons vliegtuigen volgen om praktische redenen. Bijvoorbeeld als vrienden uit het buitenland met het vliegtuig naar Nederland komen en je ze van de luchthaven gaat halen. Het is dan natuurlijk wel erg fijn om te weten hoe laat ze precies landen en je niet te veel tijd kwijt bent aan het wachten op de luchthaven. Daarnaast bieden we jou tijdens de vlucht ook al de mogelijkheid om het vliegtuig te volgen op de radar, waardoor je zelf ‘mee kunt vliegen’ met jouw vrienden. Deze praktische informatie zorgt ervoor dat het vanaf de grond leuker en comfortabeler wordt om op iemand te wachten die aankomt op de luchthaven. Voor vertrekkende vliegtuigen is het ook praktisch, als je iemand uit gaat zwaaien, kun je rustig nog even wachten in een restaurant en kijken op de radar of het vliegtuig ook echt vertrokken is. Naast deze praktische informatie biedt het volgen van vliegtuigen op de radar nog veel meer. Je kunt je namelijk op een eenvoudige manier verdiepen in die boeiende wereld die luchtvaart heet. Door op vliegtuigen te klikken krijg je namelijk een schat aan informatie aangeboden. Namelijk de luchtvaartmaatschappij van wie het vliegtuig is, wat voor type vliegtuig het exact is, wat het vertrekpunt was, wat de bestemming wordt en zelfs wat de snelheid is wat het vliegtuig vliegt. Hierdoor bouw je, door regelmatig vliegtuigen aan te klikken, kennis op over de luchtvaart. En je zult merken dat het op een leuke manier verslavend is; na een tijdje krijg je door welke bestemmingen welke koersen vliegen en waar bijzondere vliegtuigen te vinden zijn. Het kan zelfs zo zijn dat je een echte digitale vliegtuigspotter wordt! En dat komt mooi uit, want voor digitale vliegtuigspotters is deze site ideaal. Lekker vanaf de bank vliegtuigen spotten, praktisch, comfortabel en live!