Vlucht volgen

Gratis Vliegtuigen volgen

Wil jij een vlucht volgen? Gebruik dan gemakkelijk en snel onze vliegtuigradar. Vanaf het moment dat je voor het eerst op onze radar kijkt, zul je een gevoel van spanning ervaren. Een gevoel van avontuur en van uitdaging. Je ziet allerlei vliegtuigen op de radar, allemaal komen ze ergens vandaan en gaan ze ergens heen. Dat maakt deze website en deze radar zo bijzonder. En juist dat is ook de magie van de vliegtuigspotter; vliegtuig volgen en zien die je nog nooit eerder hebt gezien. Vliegtuigen die bijzonder zijn en zelden of nooit op een specifieke plek verschijnen. Je hebt ze vast weleens zien staan die vliegtuigspotters, vlakbij een luchthaven met hun fotocamera en hun notitieboekje. Ook met slecht weer staan ze er. Als je ook houdt van vliegtuigspotten maar wat minder van slecht weer, dan is deze website ideaal voor jou. Hier hoef je namelijk niet in de regen te gaan staan, maar kun je gewoon vliegtuigspotten vanaf je eigen bank, heerlijk toch? Door op een vliegtuig te klikken, verschijnen alle gegevens in beeld die je als vliegtuigspotter nodig hebt; onder andere het land van herkomst, de vliegtuigmaatschappij en het type vliegtuig. Registreren maar die bijzondere vliegtuigen. Natuurlijk kun je alles registreren zoals jij dit wilt; welke vliegtuigen er op welke luchthavens landen, of juist hoe vaak bepaalde modellen landen op een luchthaven.

KLM Vlucht volgen

Er zijn heel veel redenen om een vlucht te volgen van luchtvaartmaatschappij KLM. Onze koninklijke trots bestaat al honderd jaar en vervoert dagelijks duizenden passagiers over de hele wereld. Stel dat jouw lievelingstante binnenkort uit Zwitserland naar Nederland komt. En ze jou heeft gevraagd om haar te komen halen op de luchthaven. Dan is het wel zo fijn als je exact kunt volgen hoe haar vlucht verloopt en of ze op de geplande tijd arriveert. Het volgen van deze vlucht kun je doen vanuit een wachtruimte op de luchthaven of doe je dit liever comfortabel vanuit bijvoorbeeld een restaurant waarbij je het vliegtuig live kunt volgen? Dat laatste is natuurlijk veel leuker en comfortabeler. En nog gratis ook! Je logt gewoon op deze website in en je ziet direct de radar al verschijnen. Met het vluchtnummer in de hand, die je kunt vinden op de site van KLM, zoek je het vliegtuig op waarin jouw lievelingstante zit. Die kun je makkelijk vinden door in te zoomen op het vliegveld van waaruit zij zal vertrekken. Je kunt hier het vliegtuig zien vertrekken en zelfs de koers is goed te volgen waarop het vliegtuig vliegt. Onderweg kun je precies zien waar het vliegtuig allemaal overheen vliegt en dus ook wat jouw tante kan zien vanuit het vliegtuig. Op het moment dat het vliegtuig geland is, weet je hoeveel tijd je nog hebt om rustig naar de gate te wandelen en haar hier relaxed op te kunnen halen. Na afloop van de vlucht heb je bijna dezelfde beleving gehad als haar en dat maakt het kletsen over de vlucht nog leuker. Door een KLM vlucht op deze wijze te volgen wordt het volgen bijna net zo leuk als vliegen!

Vluchtnummer volgen

Binnen de luchtvaart wordt altijd gewerkt met een uniek vluchtnummer. Dit nummer is een uniek nummer waarmee de verkeersleiding verschillende vluchten van elkaar kan onderscheiden. Hierdoor kan de verkeersleiding ook deze vliegtuigen apart oproepen als hier een reden voor is. Als deze oproep komt, weet de piloot dat deze oproep voor hem of haar bestemd is. Dit unieke vluchtnummer kun je vinden op de websites van de luchtvaartmaatschappijen of op die van Schiphol zelf. Iedere vliegtuigmaatschappij heeft herkenbare codes waarmee je de maatschappij gemakkelijk kunt herkennen. KLM werkt bijvoorbeeld met ‘KLM’ in het vluchtnummer, terwijl bijvoorbeeld TUI ‘TFL’ in haar vluchtnummers verwerkt. Als je van plan bent om een specifieke vlucht hier te gaan volgen is het dus belangrijk om eerst het unieke vluchtnummer paraat te hebben. Op het moment dat je hierover beschikt begint het grote avontuur. Je kunt exacte vertrek- en aankomsttijden vinden op de sites van de luchtvaartmaatschappijen, hier staan ook de vertragingen op. Doordat je hierdoor een scherpe indicatie hebt van de vertrek– en aankomsttijd is het dus ook mogelijk om te weten wanneer de vlucht ongeveer zichtbaar zal zijn rondom de luchthaven waar dit vliegtuig zal vertrekken of landen. Hier op de radar kun je nu vervolgens dit vliegtuig opzoeken, dit kun je doen door in te zoomen op de luchthaven waar het vliegtuig vertrekt of zal gaan landen. Door verschillende toestellen aan te klikken zul je zien dat je al snel de juiste te pakken hebt. Je kunt erachter komen dat je de juiste vlucht aan hebt geklikt door het vluchtnummer te vergelijken met de vluchtinformatie die verschijnt als je op een vliegtuig klikt. Als deze overeenkomt heb je de juiste vlucht gevonden. Nu kun je deze vlucht op je gemak exact volgen; hoe lang deze doet over de vlucht, wat de exacte route is en hoe laat deze precies gaat landen.